SIM kartlara veda: Yeni dönem başladı


Cep Telefonlarında Yeni eSIM Transfer Özelliği Geliyor!

Jeuxvideo ve Android Authority kaynaklarından alınan bilgilere göre, kullanıcılar artık telefonlarının kaybolması ya da bozulması durumunda eSIM bilgilerini kolayca yeni cihazlarına aktarabilecekler. eSIM verilerinin bulut sisteminde yedeklenmesi ile birlikte operatörlerle uzun uğraşlar gerektiren hattı yeniden tanımlama zorunluluğu da ortadan kalkacak.

Google One altyapısı üzerinden çalışacak olan bu yeni özellik, Android işletim sistemine entegre edilecek ve eSIM verilerini diğer uygulama ve dosya yedeklemeleriyle birlikte kullanıcıların Google hesaplarına kaydedecek. Şu anda test aşamasında olan bu işlev, özellikle cihazlar arası geçiş yapan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Kullanıcılar artık fiziksel SIM kartları çıkarıp takmak yerine eSIM profillerini dijital olarak aktarabilecekler.

Fiziksel SIM Kartların Zamanı Geçiyor

Google henüz bu özelliğin hangi sürümde tam olarak kullanıma sunulacağı konusunda açıklama yapmamış olsa da yapılan APK analizleri, bu yeniliğin muhtemelen Android 16 ile tanıtılabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlara göre, bu adım aynı zamanda fiziksel SIM kartların yerini eSIM teknolojisinin alması anlamına geliyor. Çünkü eSIM teknolojisi, özellikle cihaz arızaları ve telefon değişiklikleri durumlarında yaşanan pratik zorluklar nedeniyle henüz yaygınlaşmamıştı.

Ancak bulut tabanlı yedekleme desteği sayesinde bu engeller aşılmış olacak. Artık kullanıcılar, hattı bir cihazdan diğerine taşırken sadece birkaç dokunuşla işlem yapabilecekler.


Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir