Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung Galaxy A Serisi Cihazlara Yapay Zeka Asistanı Gemini’yi Sunmaya Başladı

Galaxy S serisinde bulunan bir özellik, yazılım güncellemesiyle birlikte artık seçili Galaxy A serisi cihazlara da sunulmaya başlandı. Bu güncelleme sayesinde kullanıcılar, yan tuşa basılı tutarak Gemini’yi etkinleştirebilecekler.

Galaxy A56 5G, Galaxy A36 5G ve Galaxy A26 5G gibi modellerde kullanılabilir hale getirilen bu özellik, “Awesome Intelligence” adı verilen yapay zeka destekli yeni işlevlerle destekleniyor. Kullanıcılar, bu güncelleme ile programlarını sesli komutlarla yönetebilecek, yakındaki restoranları bulabilecek ve öneriler alabilecekler.

Sesli komutlarla program yönetimi, restoran arama ve öneri alma gibi özelliklerin yanı sıra, Google Haritalar üzerinden uygun bir mekan bulup arkadaşlarla paylaşma gibi işlemler de bu güncelleme ile mümkün hale gelecek.

Yan tuşa basarak hızlı erişim imkanı veren Gemini, ani plan değişikliklerinde ve günlük işlerde kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Örneğin, kullanıcılar sadece tek bir komutla belirli kriterlere uygun restoran önerileri alabilir ve bu bilgiyi paylaşabilirler.

Samsung Electronics Mobil Deneyimden sorumlu Başkan Yardımcısı Jay Kim, yaptığı açıklamada Samsung ve Google’ın yapay zeka deneyimlerini bir araya getirerek kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşamasını amaçladığını belirtti.

Kim, “Samsung ve Google, en son teknolojiyi daha geniş bir kullanıcı kitlesi için erişilebilir hale getirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Galaxy A serisi kullanıcılarının, Gemini’yi daha hızlı ve daha doğal bir şekilde etkinleştirerek günlük işlerine akıllı destek eklemelerinden dolayı çok heyecanlıyız.” dedi.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Elon Musk OpenAI davasından vazgeçmiyor

Yapay zekâ alanında dünyanın en çok konuşulan şirketlerinden biri olan ve ChatGPT’yi de geliştiren OpenAI, geçtiğimiz günlerde şirket yapısında köklü bir değişikliğe gitme kararını açıkladı. Kâr amacı güden bir şirkete dönüşme planlarını yumuşatarak, kamu yararı odaklı bir şirket modeline geçeceklerini duyuran OpenAI, bu yeni yapıda ana kontrolün hâlâ kâr amacı gütmeyen ana kuruluşta kalacağını belirtti. Ancak Elon Musk, bu açıklamaya rağmen şirketi dava etmekten geri adım atmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir