Muğla’da UMKE Ekipleri Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Muğla UMKE Ekipleri Gerçek Hayatta Tatbikat Yaptı

Muğla’da UMKE ekipleri tarafından gerçek hayatta yapılan tatbikat, adeta bir kurtarma operasyonunu andırdı. Patlama sonucu mahsur kalan yaralılar, UMKE ekiplerinin özverili çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye nakledildi.

Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleşen tatbikata 2 doktor ve 24 sağlık çalışanı katıldı. Zorlu doğa şartlarında eğitim alan ekipler, gece -10 dereceye varan soğukta görevlerini yerine getirdi.

UMKE ekipleri, Yemişendere bölgesinde yaşanan patlama senaryosuyla harekete geçti. Enkaza dönüşen bir binada mahsur kalan ağır yaralılar, UMKE ekipleri tarafından kısa sürede bulunarak ilk müdahaleleri yapıldı ve hastaneye sevk edildi. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçek hayatta yapılan tatbikatın etkisini arttırdı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tatbikat sonucunda 24 yeni UMKE personelinin kazanıldığını ve toplam UMKE personel sayısının 264’e ulaştığını açıkladı. Eğitim sürecinde afet ve acil durum yönetimi, triyaj, taşıma teknikleri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak işlendi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?