Bayraktar TB3’ten önemli başarı: TCG Anadolu gemisine iniş-kalkış yaptı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Kalkış ve İniş Yapabilen İlk İnsansız Hava Aracı Olarak Tarihe Geçiyor

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk insansız hava aracı olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Deniz ufkuna alıştı bir kere…” notuyla paylaştığı test görüntülerini merakla bekleyenlerle paylaştı.

Testler Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar TB3, dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. “Kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testlerine” başarıyla devam eden Bayraktar TB3, havacılık alanında çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İlk gemi testlerini Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştiren TCG Anadolu’dan başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, planlamalar doğrultusunda yeni test faaliyetlerini sürdürüyor. Saros Körfezi’nde 4 gün boyunca devam eden “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testleri” ise sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Toplamda 24 sorti gerçekleştiren Bayraktar TB3, başarı çıtasını her seferinde yükseltiyor.

4. Prototip İlk Kez Testlere Katıldı

Testler kapsamında 4. prototip olan Bayraktar TB3 PT-4, bugün testlere ilk kez katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA’nın bulunduğu görüldü.

Baykar Proje Ekibi, testlerde gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde başarıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, testleri köprü üstü ve yer kontrol istasyonlarından yakından takip ediyor. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 1030 saate ulaşırken, katlanabilen kanat yapısı ve diğer kabiliyetleri ile sınıfının lider insansız hava aracı olma yolunda ilerliyor. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirerek Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlayacak.

Related Posts

Kütahya’da iki otomobil çarpıştı: Bir yaralı

Kütahya’da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı.

Serap Öbekçi kimdir? Etüd ve Proje Daire Başkanı Serap Öbekçi neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında Etüd ve Proje Daire Başkanı Serap Öbekçi gözaltına alındı. Peki, Serap Öbekçi kimdir? Etüd ve Proje Daire Başkanı Serap Öbekçi neden gözaltına alındı?

İBB’ye ikinci dalga operasyon: 48 gözaltı

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 53 isim hakkında gözaltı kararı verildi, 48 kişinin emniyetteki işlemleri başladı.

DEM Parti heyetinden kritik görüşme: SDG lideri Mazlum Abdi ile bir araya geldiler

Kürt Ulusal Konferansına katılmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan DEM Parti heyeti, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri Mazlum Abdi ile görüştü.

İBB’ye operasyon dalgası sürerken, o sırada Erdoğan: ‘TEKNOFEST gençliği maşallah gümbür gümbür geliyor’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB’ye yönelik operasyonun 2. dalgasının konuşulduğu sıralarda; İlim Yayma Cemiyeti Programına bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, ‘İlim Yayma Cemiyeti sadece gönüllü bir teşekkül değildir, aynı zamanda bir gönül hareketidir” dedi. Erdoğan ayrıca, “TEKNOFEST gençliği maşallah gümbür gümbür geliyor” diye konuştu.

Hindistan ve Pakistan arasında gerilim büyüyor: Üst üste ikinci saldırı

Hindistan’ın Cemmu ve Keşmir bölgesindeki terör saldırısının ardından, Hindistan ve Pakistan askerleri arasındaki silahlı çatışmalar ikinci gününe girdi. Hindistan, Pakistan’ın askeri karakollarına karşılık verirken, Pakistan yönetimi saldırıyla ilgili bağlantılarını reddediyor. Keşmir’deki gerginlik, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir