Bitlis’te Tekstil İstihdamı Artıyor

Bitlis’teki Tekstil Fabrikaları İstihdam Kapısını Aralıyor

Bitlis genelinde faaliyet gösteren onlarca tekstil fabrikasında yaklaşık 13 bin kişi istihdam ediliyor. İşletmeciler, devam eden destekler ile daha fazla istihdamın mümkün olabileceğini belirtiyor.

Yatırım Teşvik Programı kapsamında 6. bölgede yer alan Bitlis’te tekstil sektörüne devlet destekli yatırımların artmasıyla binlerce kişi iş imkanı buldu. Bu destekler sayesinde birçok tekstilci, Bitlis’e gelerek fabrika açtı. Bölgede terörle mücadeledeki başarılar ve sağlanan huzur ortamı, yatırımcıların ilgisini artırdı ve fabrikaların sayısı hızla arttı.

Tekstil işletmecisi Emirhan Uludil, yaptığı açıklamada, teşviklerin etkisiyle 4-5 fabrikadan 120 fabrikaya ulaştıklarını belirtti. Uludil, “2013 yılından bu yana Bitlis’te tekstil fabrikası işletiyoruz. Gelirken sadece birkaç fabrikaydık, şimdi ise 120’e ulaştık. Bu fabrikaların büyük çoğunluğu teşvikler sayesinde buralara gelmiştir. Yerel nüfusun genç ve nitelikli olması da bizim için büyük bir avantaj. Bitlis’te ürettiğimiz kaliteli ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Kalitemiz ve marka bilinirliğimiz arttıkça ihracatımız da artıyor. Teşvikler olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik” dedi.

Related Posts

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,1 değer kaybederek 9.481,33 puana indi.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir