Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Yapay Sinyal Sistemiyle Gelişmiş Radar Tuzakları Yayınlandı

Güney Çin Sabah Postası’nın haberine göre, bir Enstitü’de görevli araştırmacılar, “Sistem Mühendisliği ve Elektronik” dergisinde yayınladıkları makalede yeni bir yapay sinyal sisteminin çalışma prensiplerini açıkladı.

Araştırmacılar, sistemin bir gemi filosunun radarında birden fazla sinyal bozucusu kullanarak yanıltıcı bir izlenim oluşturabildiğini öne sürdü. Ayrıca, belirli bir voltaj eşiğinin üzerinde radar sinyallerini tek bitlik karşı sinyale dönüştüren bir karşılaştırıcı çipten de bahsettiler.

Hiper-Gerçekçi Yapay Sinyaller

Araştırmacılar, yeni sistemin geleneksel radar tuzaklarının sınırlarını aşarak gerçeklikten kopuk, hiper-gerçekçi yapay sinyaller oluşturduğunu belirtti. Bu sayede, hedefleri yanıltmanın ötesinde, gerçek muharebe sahasında olmayan ancak gerçeklikten ayırt edilemeyen yapay senaryolar yaratabileceklerini dile getirdiler.

Ayrıca, sistemin oluşturduğu yapay sinyal müdahalesinin sadece hedefleri değil, tüm bir elektromanyetik çevreyi taklit edebildiğini vurgulayan araştırmacılar, bu yeni paradigmın elektronik sistemlerin taktiksel esnekliğini ve muharebe etkinliğini artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Elon Musk OpenAI davasından vazgeçmiyor

Yapay zekâ alanında dünyanın en çok konuşulan şirketlerinden biri olan ve ChatGPT’yi de geliştiren OpenAI, geçtiğimiz günlerde şirket yapısında köklü bir değişikliğe gitme kararını açıkladı. Kâr amacı güden bir şirkete dönüşme planlarını yumuşatarak, kamu yararı odaklı bir şirket modeline geçeceklerini duyuran OpenAI, bu yeni yapıda ana kontrolün hâlâ kâr amacı gütmeyen ana kuruluşta kalacağını belirtti. Ancak Elon Musk, bu açıklamaya rağmen şirketi dava etmekten geri adım atmıyor.

Akciğer sorunlarına yol açan katil mantar Avrupa’ya yayılabilir

Yeni iklim değişikliği araştırmasına göre ölümcül bir mantar, sıcaklıkların artması nedeniyle Avrupa’nın yeni bölgelerine yayılmaya başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir