En yoksul coğrafi bölge TR82: Kastamonu, Çankırı ve Sinop

En yoksul coğrafi bölge olarak TR82 olarak belirlenen yerde, TÜİK’in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre en düşük gelire sahip üç şehir Kastamonu, Çankırı ve Sinop olarak sıralandı.

10Haber’in aktardığına göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması raporunda, Türkiye genelinde yoksulluk oranı %21,7 olarak belirlendi ve 2023 verilerini içeriyordu.

Rapora göre, Türkiye’deki en yoksul bölge olan TR82, Kastamonu, Çankırı ve Sinop şehirlerini içermektedir.

İstanbul’da Yoksulluk Seviyesi Yüksek

En yoksul illerin ardından, Türkiye’nin en yoksul bölgesi olarak İstanbul’u içeren TR10 ve %21,7 oranla Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini kapsayan TRA2 bölgeleri yer aldı.

Yoksulluk oranı düşük olan bölgeler arasında ise, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in bulunduğu TRC1 %10,4, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’in yer aldığı TRC3 %12,9 ve Şanlıurfa ile Diyarbakır’ı kapsayan TRC2 bölgeleri yer almaktadır. Deprem nedeniyle TR63 bölgesinde Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerine alan uygulaması yapılamamıştır.

Related Posts

Konut piyasasında faiz etkisi; müteahhitler üretimi durdurdu, yatırımcılar yurt dışına yöneldi

Konut piyasasında faiz etkisi; müteahhitler üretimi durdurdu, yatırımcılar yurt dışına yöneldi

İsrail-İran kıyasıya savaştı Türkiye’ye ağır fatura çıktı! Ünlü ekonomist maliyeti açıkladı

Ekonomist Murat Muratoğlu, YouTube kanalında yaptığı yayında, İran-İsrail savaşı nedeniyle yükselen petrol fiyatlarının Türkiye’ye ekonomik etkilerini değerlendirdi. Muratoğlu, petroldeki her 10 dolarlık artış, Türkiye’ye 4.2 milyar dolarlık ek …

Küresel piyasalarda Fed izlendi: Şimdi gözler TCMB’de

Fed faizi sabit tuttu, indirim sinyali vermedi. Piyasalar yön ararken yurt içinde gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi.

İhracat birim değeri yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ‘vergi affı’ iddialarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘Kamuoyunda vergi affı olarak da adlandırılan yapılandırma kanunu içerikli herhangi bir düzenlemeye yönelik çalışmamız bulunmamaktadır.’ ifadeleri yer aldı.

Cari açıkta rekor, şaşan hedefler, 19 Mart operasyonunun etkisinin 4-5 gün olmadığı gerçeği…

Hazine Bakanı Şimşek’in “cari fazla” açıklamasının ardından gelen Merkez Bankası verileri, yılın ilk dört ayında hedefin üçte ikisinin aşıldığını gösterdi. 19 Mart operasyonlarının ardından rezervler 40 milyar dolar erirken, yabancı yatırımcı çıkışında 34 yılın rekoru kırıldı. Enerji ithalatındaki artış ve jeopolitik gerilimler ise tabloyu daha da ağırlaştırıyor.